NA SCHEIDING 2019-02-05T10:18:35+00:00

GEZINSTHERAPIE NA SCHEIDING

De periode na de scheiding is vaak voor alle betrokkenen een emotionele periode.
Je hebt als ex-partners je eigen verdriet en teleurstelling die om aandacht vragen. Daarnaast voel je je ook verantwoordelijk voor het welzijn van jullie kind(eren).
Ik kan jullie als ouders helpen een nieuw evenwicht te vinden, waarbij voor mij als gezinstherapeut het voorkomen van een zogenoemde vechtscheiding centraal staat.
Eén of enkele korte gesprekken met de kind(eren) maken deel uit van de therapie.
De gesprekken vinden in de thuissituatie plaats. In de meeste gevallen om en om bij beide ouders.
De gesprekken met de kinderen kunnen ook op een andere locatie (bijvoorbeeld school) plaatsvinden.
De therapie is intensief maar kortdurend. Mochten we vaststellen dat een langer traject nodig is, dan zal ik jullie hierbij adviseren.

GEZINSTHERAPIE IN SAMENGESTELDE GEZINNEN
Steeds vaker worden er nieuwe gezinnen gevormd wanneer een ouder een nieuwe partner vindt na scheiding of na overlijden van de andere ouder. Een nieuw samengesteld gezin draagt nieuwe kansen in zich. De vorming van een samengesteld gezin kan echter ook een ingewikkeld proces zijn, wat veel van opvoeders en kinderen vraagt.
Ik kan jullie middels gezinsgesprekken/creatieve werkvormen helpen om elk gezinslid binnen jullie gezin tot zijn of haar recht te laten komen. De gesprekken wordt zo vormgegeven dat ook het jongste kind mee kan doen.  Naast gezinsgesprekken kunnen er gesprekken met de kind(eren) apart plaatsvinden. Meestal vinden er ook gesprekken met alleen de opvoeders plaats.