GEZINSTHERAPIE 2019-02-05T10:19:27+01:00

GEZINSTHERAPIE

Gelukkig gaat er veel goed in gezinnen. Toch kun je samen moeilijke periodes meemaken. De communicatie met (één van) de kinderen en de communicatie tussen u als ouders verloopt moeizaam. U kunt samen onvoldoende invloed op het gedrag van uw kinderen hebben of uw kinderen kunnen juist onvoldoende ruimte ervaren. U maakt zich mogelijk zorgen over het gedrag van een van uw kinderen en twijfelt over de juiste aanpak.

Gezinstherapie is dan vaak de aangewezen hulpvorm.  Gezinstherapie is een vorm van psychotherapie die zich richt op de aangemelde problematiek én op relaties en omgangspatronen in het gezin. In de therapie zullen de deelnemers zich bewust worden van onderlinge reacties op elkaar en begrijpen welke invloed zij op anderen hebben. De gezinstherapeut helpt u om uw zorgen of problemen op een andere manier te bezien en te benaderen. De therapeut kan u met huiswerkopdrachten helpen om te oefenen met nieuw gedrag.

 

VISIE 

Ik onderschrijf de visie van de NVRG.

Mijn uitgangspunt is dat een probleem van een kind of ouder altijd een probleem is van het gezin. De mening of de non-verbale signalen van de kinderen, over wat in uw gezin goed en wat moeilijk verloopt, is voor mij heel belangrijk. Ik heb veel ervaring met kinderen (en ouders) met een diagnose. (Bijv. ADHD en PDD-NOS) Ik kan echter goed werken zonder dat er een individuele diagnose vastgesteld is. Een diagnose kan helpen uw kind beter te begrijpen maar valt in mijn visie nooit samen met de persoon. Ik wil een bijdrage leveren aan het verwoorden/verbeelden en communiceren van wat elk gezinslid (mét of zonder diagnose) nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ik ben erop gericht u te helpen om problemen te verminderen. Ik kijk breder dan bijvoorbeeld een cognitief gedragstherapeut en richt me op het gehele gezin. Ik ben pas echt tevreden als het na afsluiting beter gaat met alle gezinsleden en niet alleen met het gezinslid waar de meeste zorgen om zijn.